10Mila 2014 (2014-05-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ränneslätt
Arrangör: Eksjö SOK, IK Hakarpspojkarna, SOK Aneby
Land: Sverige
Distans: Stafett
Sträcka: H8
Sträcka: 15.83 km
Tid: 103:44
Lite dålig uppvärmning/laddning, så jag var trött redan över berget på väg till K2. Fick sen upp lite fart till K3 och allt flöt på bra till K5.
K6: vägvalte kunde varit bättre, om jag löst kontrolltagningen rätt. Var osäker hela vägen upp, men när jag såg höjden norr om förstod jag direkt var jag var. Skulle sprungit vägen runt till vänster, hade fått en lättare ingång då.
K8: Pga bommen på K6 drog jag runt om på vägen. Behövde lite fart.
K10: Täntke först köra vänster, men riktning på vägarna mot K5. Men blev osäker vart jag var när jag kom ut på stigen efter K9. Fullföljde ner till ån för att vara säker och drog in där. Ok vägval, dock lite passiv i löpningen här.
Kom nu in i ett lite tekniskt område, med gafflingar. Drog ner på tempot och höll i karta och kompass. Liten krog på K12 annars bra utfört.
K14: fick stanna och knyta båda skorna och då rusade en klunga förbi mig. Försökte springa på men lyckades inte riktigt komma ifatt alla.
K15: följde strömmen och drog ner till fel kontroll, insåg det direkt och sprang till rätt, medans ett gäng stod kvar förvirrade.
K18: Stack ut på vägen och började mata på. Fick tyvärr göra ett snabbt stopp, började känna av kramp i ena vaden. Stretchade lite snabbt. Krampen kom aldrig så det kanske hjälpte? strulade till det lite vid skjutbanan (det förbjudna). Kom in bland massa byggnader och trodde jag var inne på området. Men det var jag aldrig. Lite osäker kontrolltagning också.
K21: fick ett fint vägval/stråk. Hörde att jag hade någon efter mig, men honom sprang jag ifrån redan på första stora stigen.
K22: låg enbart i rygg och missade att vi drog snett. slarvigt!
K27: Såg till en början fick ut på hygget, men ändrade mig och tog stigen.
Nu var det bara att hitta sista krafterna och ta sig hem.
Dölj kommentarer (4)
Christian Johansson: Ser stabilt och snabbt ut Felix. Vet du om någon provat något annat vägval till K19 (ditt ser snabbast ut men verkligheten kan ju innebära motsatsen).
Felix Alnervik : Menade du K21? För i så fall sprang en del troligen höger istället. Finns ett stråk med gull/grönt som de låg i och sedan över den högra övergången.
Christian: My bad; jag menade K18. Förstår vad du menar med K21 men det är väl endast ett teoretiskt vägval? Ungefär samma längd men underlagen bör ge stor skillnad i fart. K18 borde ge flera rakt på/höger-varianter, inte minst ur ett taktiskt perspektiv.
Felix Alnervik : Har själv inte förrän nu sätt att K18 har ett vägval höger, via stig. :) helt missat. Svårt att säga vilket som skulle vara snabbast. Jag tappade ju fart när jag lämnade stigen/vägen.
Lägg till kommentar
Spara
 
10Mila 2014 (2014-05-04) 10Mila 2014 (2014-05-04)